De meest energiezuinige airco's die ook als verwarming kunnen werken

oude radiator met kind op stoel ernaast

Op deze pagina melden we airco's die zeer goed presteren. We vermelden alleen airco's die ook kunnen verwarmen en met een lage / normale capaciteit, De airco's zijn gesorteerd op de zuinigheid tijdens het verwarmen dus op hun SCOP waarde omdat we in Nederland vaker de airco als verwarming zullen gebruiken dan in de koelstand. De SEER waarde is ook vermeld en geeft aan hoe efficiënt de airco in de koelstand werkt. Hoe hoger de SEER waarde hoe efficiënter de airco in de koelstand werkt.

Mitsubishi SRK20 ZJX-S

mitsubishi srk20 zjx-s
Mitsubishi SRK20 ZJX-S

Mistubishi biedt met dit model een airco met prachtige cijfers. De SCOP waarde is 5,56 en de SEER waarde is 5,71. De binnen unit is in de laagste stand haast onhoorbaar met een geluidsdruk van 21-39 dB(A). Standaard is de airco voorzien van een ionenfilter. Dit wandmodel split airco is de zuinigste airco wat betreft het verwarmen. Van iedere Watt elektriciteit maakt hij (gemiddeld) 5,56 Watt warmte, een rendement van gemiddeld 556% een grootste prestatie. Hoewel het koelen met een rendement van 571% zeker niet slecht is, zijn hieronder airco te vinden die juist op het gebied van koelen het nog beter doen.

 

samsung jungfrau
Samsung Jungfrau

Samsung Jungfrau

Deze airco is de trots van Samsung. Met een SCOP waarde van 4,6 en een SEER waarde van 8,5 is deze airco niet alleen zeer zuinig tijdens het verwarmen maar zeer zuinig bij het koelen. De binnen unit maakt met zijn 20-29 dB(A) zeer weinig geluid.

 

gree terra gwh09tb-s3dna1c
Gree Terra GWH09TB - S3DNA1C

Gree Terra GWH09TB-S3DNA1C

Een beetje een lastig modelnummer van Gree maar de prestaties mogen er zijn. Gree zet met dit wandmodel split airco een SCOP waarde neer van 4,6 en een SEER waarde van 8,5. Dat mag gezien worden!

 

lg h12ak prestige
LG H12AK Prestige met indrukwekkende prestaties

LG H12AK prestige inverter V

LG is een A-merk airco producent en zet met een SCOP waarde van 5,3 en een SEER waarde van 4,49 een prachtige waarde neer. Stil is de binnen unit ook, de geluidsdrukwaarden zijn 17 to 39 dB(A). De outdoor unit is met een geluidsdruk van 35 dB(A) opvallend stil.

 

toshiba ras n3kvp daiseikai
Toshiba RAS B10N3KVP Daiseikai / RAS 10N3AVP

Toshiba RAS N3KVP Daiseikai

Toshiba levert met deze airco mooie prestaties. Een SCOP waarde is 4,6 en de SEER waarde is 8,5. De binnen unit maakt niet veel geluid met de waarden tussen de 22 en 42 dB(A). De airco is voorzien van plasmafilter, en een filter tegen bacteriën, virussen en geurtjes en bezit een ionen generator.

daikin ftx20lw
Daikin FTXG20LW

Daikin FTXG20LW / FTXG20LS

Daikin blijkt iedere keer in staat te zijn kwalitatief zeer goede producten te kunnen produceren. De SCOP waarde ligt bij dit model op 4,6 en de SEER is 8,52. De geluidsproductie zeer laag en is afhankelijk van de sterkte van de ventilatorstand 19 tot 40 dB(A). Naast het gaasfilter bezit deze airco een filter op basis van titaniumapatiet die zeer kleine verontreinigingen kan filteren en onaangename geurtjes kan verwijderen. De airco heeft een WiFi module waardoor de airco ook met een smartphone en een bijbehorende app te bedienen is. De prijs voor dit A-merk airco ligt op ongeveer 1300 euro.

 

zibro sc3325
Zibro SC3325

Zibro SC3325

Deze airco is niet zo'n enorme topper maar voor een B-merk doet hij het toch best fraai. Deze Zibro SC3325, de meest energiezuinigste uit hun serie, heeft een SCOP waarde van 3.8 en een SEER van 5,6. De SCOP waarde is niet slecht maar wel de laagste uit dit overzicht. De SEER waarde, die aangeeft hoe efficiënt hij kan koelen best fraai met een waarde van 5,6. De verwarmingscapaciteit heeft een bereik van 876 tot 3452 Watt. Nadeel van deze airco is dat de geluidsproductie in de laagste standen flink is met een waarde van 29 to 40 dB(A). De airco is voorzien van een gaasfilter voor de grote stofdeeltjes, een 3M HAF filter en een actief koolstoffilter om nare luchtjes te filteren. Voor een paar euro's meer kan je een airco kopen die boven aan deze lijst staat. Denk dus nog even na.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­